
Dit basisrecept voor amandelspijs is niet anders dan je leest op andere websites, want spijs bestaat uit 1:1 suiker en amandelmeel met een beetje ei. Ik gebruikte het laatst voor het maken van mijn sloffenbodem.
Zelf amandelspijs maken
Om amandelspijs of spijs te maken heb je niet veel nodig. Een kom en een (houten) spatel is al voldoende. Het spijs dat ik maak heeft dezelfde consistentie en is dezelfde hoeveelheid als het spijs uit de winkel. Met dit recept kun je het simpelweg vervangen. Om het amandelspijs te verwerken in recepten moet je vaak nog wat ei toevoegen om deze wat soepeler te maken, dat geldt ook voor deze zelfgemaakte spijs.
Ingrediënten voor 300 gram
• 150 gram amandelmeel
• 150 gram fijne kristalsuiker
• een half ei (M)
• citroen rasp van een kwart citroen (optioneel)
Materialen
• een kom
• een spatel of lepel
Veel bakplezier!
De bereiding
• Doe het amandelmeel en de suiker in een kom en voeg het ei en de citroenrasp toe. Blijf roeren en mengen tot je een kneedbaar geheel hebt. Voeg een klein beetje extra ei toe als het te droog blijft.
• Kneed het amandelspijs tot een blokje en verpak in vershoudfolie. Leg het spijs voor het lekkerste resultaat 1 nacht in de koelkast.
• Het amandelspijs is echter ook direct te verwerken. In dat geval maak je het voordat je aan het recept begint en leg je het te rusten in de koelkast tot je het nodig hebt.
En zo simpel is het om je eigen amandelspijs te maken.
Liefs,

Bewaren
Je kunt de amandelspijs een kleine week bewaren in de koelkast.
Tip: Als je het ei er pas aan toevoegd wanneer je de spijs verwerkt in brood of taart, is de spijs gemakkelijk een week houdbaar in de koelkast en kan ze zelfs ingevroren worden.
Nog meer recepten
Kun je net als ik niet genoeg krijgen van bakken en koken? Kijk dan hier voor nog meer recepten.