Ooh, koekjes ik kan er niet genoeg van krijgen. Ik heb deze niet standaard in huis en dat is maar goed ook, want er is geen een koekje veilig in mijn huis. Om mezelf in bedwang te kunnen houden (het klinkt erger dan het is), maak ik mijn koekjes dus zelf. Nu wil ik er niet al te veel werk van hebben, dus het recept moet makkelijk zijn en een korte baktijd hebben. Deze amandelkoekjes zijn ideaal voor mijn ‘ik heb zin in koekjes’ bui.

Ingrediënten voor 16 amandelkoekjes

• 120 gram ongezouten roomboter
• 70 gram lichte basterdsuiker
• 1 tl vanille-extract
• 100 gram amandelmeel
• 100 gram bloem
• snuf zout
• 60 gram amandelen (optioneel)

Materialen

• mixer met deeghaken en een kom
• een bakplaat
• bakpapier
• rooster

Veel bakplezier!

brunch brood met ei, bacon en kaas

KokenKoken

De bereiding

• Mix de boter, suiker en vanille extract tot een romig geheel. Voeg dan amandelmeel, bloem en zout toe en kneed het tot een stevig deeg. Als laatst voeg je de amandelen toe, kneed deze gelijkmatig door het deeg heen.

• Maak een rol van het deeg en wikkel deze in folie. Leg de rol deeg minimaal een uur in de koelkast, zodat het kan rusten. Mijn rol had ongeveer een diameter van 6 cm.

• Snij de rol deeg door de helft en snij deze 2 delen ook door de helft. Je hebt nu 4 stukken, deze kun je nu in 4 plakken snijden. Op deze manier krijg je 16 koekjes met een gelijke dikte.

• Bak de koekjes in 12-15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar, of tot de randjes goudbruin zijn.

KokenKoken

Bewaren

In een luchtdichte bak kun je de koekjes 2-3 weken bewaren. Je kunt ze ook invriezen, daar blijven ze tot 3 maanden houdbaar.

Eet smakelijk!

brownies met rode biet

KokenKoken

Nog meer recepten

Kun je net als ik niet genoeg krijgen van bakken en koken? Kijk dan hier voor nog meer recepten.