Hallo,

Mijn naam is Juf knutsel. Wat leuk dat je komt kijken op mijn website. Je kunt op de pagina ‘over mij’ een idee krijgen over Juf knutsel en wat zij leuk vindt. In deze blog krijg je meer informatie over mij en waarom ik een blog ben begonnen.

Waar is het allemaal begonnen…

Ik ben geboren in Zwolle en woon al 27 jaar in Sint Jansklooster. Dit is een klein dorpje in de kop van Overijssel. Het hele jaar door wordt er gewerkt aan een tiental grote creaties die op de derde vrijdag van augustus door het dorp rijden. Deze grote creaties zijn volledig bedekt met dahlia’s. Het corso bouwen is mij met de paplepel ingegoten en ik denk dat het corso een grote voedingsbron is voor mijn creativiteit.

Mijn hele leven ben ik al aan het knutselen. Op mijn basisschool kregen wij handwerk van een handwerk juf en op het voortgezet onderwijs kreeg ik les in CKV (Culturele en Kunstzinnige Vorming). Van tekenen, schilderen, boetseren, beeldhouwen tot aan de kunstgeschiedenis ik vond het allemaal interessant. De keuze voor mijn beroepsopleiding was daarom niet zo heel erg moeilijk, het moest een creatieve opleiding zijn.

Interieur adviseur

Aan het Deltion College heb ik 4 jaar gestudeerd om interieuradviseur te worden. Tijdens deze opleiding heb ik onder andere veel geleerd over kleur en hoe je verschillende kleuren het beste kunt combineren en hoe je het kunt toepassen in een ruimte.

Na het behalen van mijn diploma voor interieur adviseur was ik nog niet uitgeleerd. Mijn lieve mentor attendeerde mij erop dat mijn project boekjes er altijd netjes en verzorgd uitzagen. Het gevoel dat ik een grafisch vormgever moest gaan worden was geboren. Deze opleiding kon ik ook op het Deltion college volgen en heb ik in 3 jaar versneld afgerond.

Grafisch vormgever

Tijdens de opleiding grafische vormgeving kreeg ik de opdracht om een eigen ondernemingsplan te schrijven. Dit ondernemingsplan heb ik na het behalen van mijn diploma uitgewerkt tot een echte onderneming met de naam Sylontwerp.

Nadat ik een aantal jaren mijn eigen bedrijf heb gehad was ik opzoek naar meer. Ik wilde meer fysiek aan het werk en in contact zijn met andere mensen naast het contact dat ik al met mijn klanten had. Maar ja, wat moet je dan doen? Doorleren natuurlijk!

Pedagogisch medewerker

Na online onderzoek vond ik daar de deeltijd opleiding waar ik naar opzoek was. De deeltijd opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker op het Drenthe college in Assen. Om deze deeltijd opleiding te starten moest ik een werkplek vinden die bij mij past. Gelukkig was er een kinderdagverblijf, die opvang biedt aan kinderen van 0-12 jaar, die mij wilde helpen met deze nieuwe uitdaging. Heel erg dankbaar dat zij mij deze kans hebben gegeven, heb ik mij volledig op mijn opleiding gestort.

Deze deeltijd opleiding heb ik binnen 1,5 jaar afgerond. Tijdens deze deeltijd opleiding heb ik niet alleen mijn diploma gehaald, maar ook mijn VVE-certificaat en certificaat werken met baby’s. Als keuzedeel heb ik gekozen om te leren hoe je creatief en expressief talent kunt stimuleren bij jonge kinderen. Dit heb ik gekozen omdat mijn creatieve ontwikkeling centraal staat in mijn leven en ik zou graag kinderen willen helpen hún creativiteit te ontwikkelen.

Mijn hobby’s:

– Voetballen
Bakken, koken (en dat proeven natuurlijk)
– Mountainbiken en skeeleren
– Moestuinieren
– Handlettering
Haken en macramé
– Boeken lezen met creatieve en inspirerende onderwerpen

Ik krijg vaak de opmerking: ‘Jij kunt echt alles’. Zelf zou ik niet zeggen dat ik alles kan, maar ik probeer wel alles. Ik ben erg leergierig, wil graag weten hoe dingen gemaakt worden en wil het zelf ook kunnen maken.

over juf knutsel

‘als je het niet probeert
kun je het sowieso niet’

Sylvia Wind

over juf knutsel

Veel leesplezier!

over juf knutsel