Bij ons thuis is de mayonaise niet aan te slepen en ook aan eieren bij ons geen gebrek. Zo af en toe wil ik dan wel eens zelf mayonaise maken en hoe lekker is het om je stukje vlees te dippen in je eigen gemaakt whiskysaus. Met het barbecue seizoen in aantocht heb ik 2 heerlijke recepten voor sausjes die je in een handomdraai hebt gemaakt.

Mayonaise en whiskysaus
Ingrediënten mayonaise

2 eidooiers
15 gram dijon mosterd
18 gram witte wijnazijn
300 gram zonnebloemolie
evt. wat peper en zout

Bereiding mayonaise

Doe alle ingrediënten in een smalle hoge beker (ik gebruik de beker die bij mijn staafmixer zat). Zet de staafmixer in je beker en zet aan. Trek de staafmixer langzaam omhoog wanneer alles is gemengd kun je de staafmixer nog een paar keer op en neer halen. Je mayonaise is klaar! Snel hé?

Mayonaise en whiskysaus
Ingrediënten whiskysaus

1/2 portie mayonaise
2 eetlepels ketchup
1 theelepel (gerookte) paprikapoeder
1 theelepel tabasco naar smaak
2 theelepels worcestershiresaus
evt. een scheutje whiskey

Doe alle ingrediënten in een schaaltje en mix het door elkaar.

Eet smakelijk!

Mayonaise en whiskysaus

KokenKoken

Meer recepten

Kun je net als ik niet genoeg krijgen van bakken en koken? Kijk dan hier voor nog meer recepten.