De klassieke monchoutaart is natuurlijk al erg lekker. Dit jaar wilde ik er eens een andere twist aan geven. Deze keer ga ik het maken met chocolade en niet zomaar chocolade. Ik denk dat dit mijn favoriete reep chocolade is, Toblerone.

Toblerone is chocolade met honing, stukjes amandelen en nougat. Deze combinatie is ontzettend lekker en het heeft hierdoor een hele lekkere/aparte structuur. Zelf eet ik deze chocolade niet zo vaak, wellicht maakt dit de smaak van Toblerone wel extra lekker! Het is namelijk een chocolade die je niet zomaar vergeet. Dus waarom niet een heerlijke monchoutaart maken van Toblerone die je niet zomaar kunt vergeten?

toblerone mascarpone taart

KokenKoken

Zelf deze Toblerone mascarponetaart maken

Wat handig is om in huis te hebben is een hakmolen. Dit klinkt heftig, maar het is een klein apparaat waarmee je o.a. koekjes heel fijn kunt malen.

Je kunt de koekjes ook in een zakje doen, zorg ervoor dat de lucht eruit is. Ga daarna met een deegroller over de koekjes. Resultaat: verkruimelde koekjes. Helaas krijg je hiermee de kruimels niet echt heel erg fijn mee.

Ingrediënten

De bodem:
• 125 gram thee bescuit
• 90 gram boter

De vulling:
• 400 gram opgeklopte slagroom
• 24 gram klop fix
• 16 gram vanille suiker
• 2 eetlepels kristal suiker
• 250 gram mascarpone
• 200 gram toblerone
• 10 gram cacaopoeder

Topping:
• 100 gram toblerone

Materialen

Springvorm 20 cm
een mixer
een hakmolen
• een steelpan
• een spatel
• een lepel
• bakpapier

Veel bakplezier!

toblerone mascarpone taart
toblerone mascarpone taart

KokenKoken

De bereiding

De bodem:
• Smelt de roomboter en maal de theebiscuits fijn. Voeg de roomboter toe aan de verfijnde theebiscuits en meng het goed samen tot een geheel.
• Schep de koekjesdeeg in de bakvorm en druk het goed tegen de bodem aan. Dek het af en leg het in de koelkast (10 tot 15 minuten).

De vulling:
• Smelt de Toblerone au bain marie en laat het vervolgens compleet afkoelen.
• Klop de ongeklopte slagroom samen op met de klopfix, vanillesuiker en suiker tot het stevig begint te worden. Niet al te stevig! Voeg de mascarpone toe en klop het weer samen op voor een minuut.
• Voeg de Toblerone en cacaopoeder toe, mix het goed samen tot een geheel.
• Schep de vulling op de koekjesbodem en smeer alles mooi en gelijkmatig uit. Leg het minimaal 2 uur afgedekt in de vriezer om stevig te worden.

Het versieren van de taart:
• Garneer de Toblerone cheesecake met stukken Toblerone.

Eet smakelijk!

toblerone mascarpone taart

KokenKoken

toblerone mascarpone taart
Bewaren

Je kunt de bodem alvast maken en deze luchtdicht verpakt in de diepvries bewaren. Je kunt de bodem tot wel 3 maanden in de diepvries bewaren.
Je kunt de vulling ook een dag van tevoren maken en de taart dan tenminste een hele nacht in de diepvries laten staan.

Nog meer recepten

Kun je net als ik niet genoeg krijgen van bakken en koken? Kijk dan hier voor nog meer recepten.