Het is Pasen geweest. Tijd dus om een heerlijk brunchbrood met jullie te delen. In dit brunchbrood zit ei, bacon en kaas. Je kunt het makkelijk verdelen, daardoor is dit brood ideaal om te delen met jouw familie of vrienden.

brunch brood met ei bacon en kaas

KokenKoken

Zelf dit brunch brood met ei, bacon en kaas maken

Tijdens het bakken probeer ik zoveel mogelijk producten en ingrediënten zelf te maken. Voor dit brunch brood met ei, bacon en kaas heb ik een beetje vals gespeeld. Je kunt natuurlijk je eigen bladerdeeg maken. Ik heb deeg voor 6 grote croissants gebruikt van de Aldi. Na het proeven van het brunch brood kan ik toch aanraden het bladerdeeg zelf te maken, het deeg wat ik gebruikte was te zoet voor de hartige vulling.

Ingrediënten voor 12 stukken

• 1 rol croissantdeeg voor 6 grote croissants (of maak je bladerdeeg zelf)
• 12 plakken bacon of ontbijtspek
• 7 eieren (1 ei voor het besmeren van de buitenkant)
• 1 eetlepel crème fraîche (optioneel)
• 2 bosuitjes
• 100 gram geraspte kaas
• 1 flinke eetlepel chili flokken (optioneel)
• 1 flinke eetlepel sesamzaadjes (optioneel)

Materialen

• bakplaat
• bakpapier
• een mixer of garde
• een kwastje

Veel bakplezier!

brunch brood met ei bacon en kaas
brunch brood met ei bacon en kaas

KokenKoken

De bereiding

• Verwarm je oven voor op 180 graden.
• Ik houd ervan om alles van te voren alvast klaar te zetten. Snijd daarom alvast de bosui in ringen, rasp de kaas en bak het spek en laat uitlekken op keukenpapier.
• Rol het croissantdeeg uit en snijd de plakjes volgens de ‘stippellijnen’. Halveer de plakjes zodat je twee lange slierten hebt en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat brede kanten elkaar iets overlappen.
• Doe dit met de rest van het deeg en zodat de plakjes uiteindelijk een soort krans vormen.


• Kluts zes eieren met de crème fraîche, zout en peper los.
Het is niet erg als de crème fraîche niet volledig mengt met het ei, dit is juist erg lekker.
• Doe de eieren in dezelfde pan waar je het spek in hebt gebakken. Maak van de eieren roerei door met een spatel continu voorzichtig te roeren.
Door de eieren in dezelfde pan te bakken als de spek krijgt het eimengsel een lekkere bacon smaak. Je hebt daardoor ook minder boter nodig, omdat je bakt in het vet van de spek.

Nu gaan we de krans vullen.

• Leg de gebakken spekplakjes op de punten deeg. Verdeel het roerei over het deeg zodat je in het midden een mooie ring hebt en top met de bosui, de helft van de chili flakes en kaas. Probeer zoveel mogelijk de kaas op het deeg te houden, anders kan het verbranden in de oven.

• Vouw nu voorzichtig elke deegpunt naar het midden zodat het kaas-eimengsel wordt bedekt. Ga zo door tot je een mooie krans hebt. Kluts het laatste ei los en bestrijk hiermee het deeg. Top met de rest van de chili flakes en sesamzaadjes.

Bakken maar!

Bak de krans 10 minuten in de oven. Verlaag vervolgens de temperatuur naar 140 graden en bak nog 20 minuten, zodat de bovenkant goudbruin is en het deeg ook aan de onderkant gaar is.

Serveer het brunchbrood zo snel mogelijk en geniet!

Eet smakelijk!

brunch brood met ei bacon en kaas

KokenKoken

brunch brood met ei bacon en kaas
Nog meer recepten

Kun je net als ik niet genoeg krijgen van bakken en koken? Kijk dan hier voor nog meer recepten.