Bij wolplein.nl heb ik een punch along besteld. Dit is een pakket waarbij je stap voor stap een mandala leert punchen. In het pakket van de punch along zit (bijna) alles wat je nodig hebt om te beginnen met je punch along. Het enige wat ik vooraf moest aanschaffen was een punch naald. Deze heb ik besteld bij hobbyshop-online.nl.

Deze punch along duurt 6 weken. Je krijgt elke week een klein stukje van het patroon met een bijbehorend filmpje waarin stap voor stap wordt uitgelegd wat de bedoeling is. Wil jij ook starten met deze punch along? Je kunt de punch along kopen bij wolplein.nl.

Je kunt kiezen uit 5 verschillende kleuren combinaties. Ik heb gekozen voor de middelste kleurencombinatie. Deze kun je als PDF downloaden in de blog over deze punch along op wolplein.nl.

In mijn pakket zit:
– 1 bol Yarn and Colors Must-Have Mini 003 Ecru, 042 Peach en 092 Pea Green
– 1 bol Yarn and Colors Must-Have 043 Pearl en 093 Cold Green
– Restyle Borduurring 25 cm
– Lilian Canvas Stof
– Prym Strijkpatroonstift uitwasbaar rood

Week 1 van mijn mandala punch along:

In week 1 leer je de basistechnieken van het punchen. Je leert hoe de punch naald werkt, hoe je het doek spant in je borduurcirkel en je gaat een proef stukje punchen. In het punch pakket zit een speciaal soort stift, dit is een Prym Strijkpatroonstift uitwasbaar rood. Aan het eind van de video wordt uitgelegd hoe je het patroon op het papier tekent en het vervolgens op het doek strijkt.

Week 2 van mijn mandala punch along:

In week 2 begin je met het punched van je mandala. Er komt elke week een nieuwe video online en daar hoort ook een nieuw deel van het patroon bij. In dit patroon staat welke kleur je nodig hebt, op welke stand je je lunchnaald moet instellen en aan welke kant je gaat punchen. Je begint in het midden van je mandala.

Week 3 van mijn mandala punch along:

In week 3 ga je verder met het punchen van je mandala. Het volgen van het patroon en de video’s is vrij gemakkelijk. In deze week heb ik gepuncht zonder het bekijken van de video. Ik ben alleen afgegaan van het lezen van het patroon en het resultaat mag er zijn. De mandala krijgt al mooi vorm.

Week 4 van mijn mandala punch along:

In week 4 begin je aan de druppels en de stippen om de ster die je al gepuncht hebt. Ook hierbij heb ik de video niet gebruikt, het patroon was duidelijk genoeg voor mij.

Week 5 en 6 van mijn mandala punch along:

In week 5 maak je de mandala af door de rand op te vullen. In week 6 wordt uitgelegd hoe je het werk aan de achterkant kunt afwerken.