
Zo af en toe hebben we een aantal bananen over die dan te bruin zijn om op te eten, maar nog wel heerlijk zijn in een bananenbrood.
Dit is het nieuwste recept voor bananenbrood die ik tegen kwam en dit is dan ook direct het enige recept die ik nog maak. De combinatie van banaan met de cacao is echt heerlijk!
Je kunt dit bananenbrood ook invriezen, zo heb je altijd een gezonde snack in huis.

Ingrediënten voor één gemarmerd bananenbrood
• 3 rijpe bananen
• 3 eieren
• 1 tl vanille extract (ik gebruik vaak ‘Monin’)
• 100 gram amanedelmeel
• 150 gram bloem
• 1 tl bakpoeder
• 1 tl baking soda
• snuf zout
• 15 gram cacao
• optioneel: een extra banaan voor decoratie
Materialen
• cakeblik
• mixer
• kom
• spatel
Veel bakplezier!


De bereiding
• Pureer de bananen. Doe deze in een kom en voeg de eieren, één voor één, samen met het vanille extract toe.
• Voeg daarna het amandelmeel, bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng dit door het beslag totdat het helemaal is opgenomen.
• Weeg je beslag en deel dit door 3. Doe 1/3 van je beslag in een aparte kom en voeg hier het cacao aan toe. Meng dit totdat je een egaal chocoladebeslag krijgt.
• Vet je cakeblik in en bestuif daarna met bloem. Giet de helft van het vanille beslag in de cakevorm. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem.
• Verdeel er dan het chocoladebeslag over en eindig met het resterende vanillebeslag. Roer met een mes een beetje door voor het marmer effect.
• Optioneel: Versier de bovenkant van de cake met een extra banaan.
• Bak het bananenbrood in 40-45 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.
• Het kan zijn dat het brood wat klef blijft, als dit na 60 minuten nog steeds is kun je er vanuit gaan dat de cake klaar is.
Eet smakelijk!


Bewaren
Afgedekt 2-3 dagen houdbaar buiten de koelkast óf 3 maanden in de vriezer.
Nog meer recepten
Kun je net als ik niet genoeg krijgen van bakken en koken? Kijk dan hier voor nog meer recepten.