Sinds een aantal weken ben ik op zoek naar vegetarische recepten, omdat ik minder vlees wil eten. Tijdens deze zoektocht kwam ik het recept tegen voor deze Indiaanse bloemkool curry. Ik moet zeggen dat ik nog nooit bloemkool heb gegeten die zo lekker was als deze bloemkool.

KokenKoken

Ingrediënten

De marinade:
• 200 ml kokosmelk
• 2 eetlepels fijngesneden gember
• 2 eetlepels citroensap

Voor het paneren van de bloemkool:
• 1 grote bloemkool
• bloem
• snufje zout

Voor de saus:
• 1 ui (fijngesneden)
• 2 teentjes fijngesneden knoflook
• 200 ml kokosmelk
• 400 gram tomatenblokjes uit blik
• 2 eetlepels garam masala
• 2 theelepels curry poeder
• 1 theelepel kurkuma
• vers gesneden koriander (optioneel)

Veel kookplezier!

indiaanse bloemkool curry
indiaanse bloemkool curry

KokenKoken

De bereiding

Begin met het bereiden van de bloemkool. Snijdt deze in roosjes en doe het one en grote kom. Voeg de kokosmelk, citroensap en de gember toe. Laat dit tenminste 15 minuten marineren. Warm ondertussen de oven voor op 220 graden.

Na het marineren giet je de bloemkool af, bewaar de kokosmelk marinade om later te gebruiken in de saus.

Haal de bloemkool door het bloem met een snufje zout. Leg de bloemkool op een bakplaat en bak de bloemkool in 20 minuten goudbruin in de oven. Houdt de bloemkool wel in de gaten, elke oven werkt anders.

Ondertussen kun je beginnen met de saus. Verwarm een grote hapjespan en fruit hierin de ui totdat deze glazig is. Voeg na 3-4 minuten de knoflook toe en bak deze ook 1-2 minuten mee.

Tijdens het bakken van de ui en knoflook mix je de kruiden door elkaar.
Doe de garam masala, curry poeder, kurkuma en een snufje zout in een klein schaaltje.

Voeg de overgebleven marinade en de rest van de kokosmelk bij de ui en knoflook. Voeg al roerend de kruidenmix toe en voeg als laatst de tomatenblokjes toe. Roer af en toe en laat de saus zachtjes pruttelen voor 5-7 minuten.

Schenk dan de saus in een blender en maak er een fijne romige saus van. Giet de saus terug in de pan en voeg de bloemkool toe. Zorg ervoor dat alle bloemkool is bedekt met een laagje saus en laat de saus een paar minuten in de bloemkool trekken.

Serveer de Indiaanse bloemkool curry met rijst en vers gesneden koriander.

Eet smakelijk!

indiaanse bloemkool curry

KokenKoken