Slubbers, wat is dat nou weer? Dat dacht ik ook toen ik er voor het eerst over hoorde. Slubbers is een haakpakket waarmee je sloffen kunt haken. Het zijn niet zomaar sloffen. De gehaakte sloffen van Slubbers zitten erg comfortabel en het patroon is op maat gemaakt.

Ik draag elke dag sloffen. Wanneer ik thuis kom doe ik mijn schoenen uit en mijn sloffen aan. Daarnaast houd ik van haken, daarom leek mij dit een leuk en praktisch project. Misschien is het ook wel wat voor jou!

Doordat de sloffen een aparte binnen en buitenzool hebben zitten ze erg comfortabel en gaan ze langer mee. Je kunt op deze sloffen even snel naar de schuur of de container lopen zonder dat je je sloffen vies maakt of dat je natte voeten krijgt.

Zelf Slubbers maken

Op de site van Slubbers valt er veel te kiezen. Je kunt kiezen tussen verschillende modellen. Ze hebben een lente, herfst en winter model. De kleur van je Slubbers kun je ook zelf kiezen. Ze hebben veel verschillende soorten en kleuren wol. Je kunt kiezen voor egale sloffen, maar ook met één of meerdere strepen. Erg veel om te kiezen zoals je kunt lezen. Om het makkelijk te maken hebben ze zelf pakketten samengesteld.

Normaal ben ik niet besluiteloos, maar met al die keuze vond ik het nog best lastig om de juiste keuze te maken. De sloffen die ik nog had, die duidelijk aan vervanging toe waren, waren grijs. Zou ik dan weer grijze sloffen doen of ga ik voor een andere kleur? Mijn lieveling kleur is groen en ja hoor na wat wikken en wegen heb ik gekozen voor donker groene sloffen en een wat lichtere groene binnenkant.

Bol.com Algemeen

Een patroon speciaal op maat

Vaak, wanneer je sloffen in de winkel koopt sluit het net niet helemaal lekker aan om je enkel of zit het te hoog of te krap bij je wreef. Dit was onder anderen één van de redenen waarom ik heb gekozen voor Slubbers. Het patroon wordt speciaal voor jou geschreven! Daarvoor hoef je alleen maar de maat van je wreef, hak en enkel door te geven.

Bol.com Algemeen
Het haken kan beginnen!

Ik kon niet wachten tot het pakketje binnen zou komen en wat ziet het er mooi uit! Het is een soort schoenendoos met daarop het logo van Slubbers. Het is netjes en met zorg ingepakt.

gehaakte sloffen slubbers
Bol.com Algemeen

Zoals je hierboven kunt zien is er aan alles gedacht wat je nodig hebt bij het haken van de Slubbers.
• 5 bollen wol voor de buitenkant
• 5 bollen wol voor de binnenkant
• een haaknaald nr 8
• borduurnaald met punt
• borduurnaald zonder punt
• klein bolletje katoen
• linker en rechter binnen- en buitenzool
• Bescherm plastic voor tussen de binnen en buiten zolen
• het patroon
• een proeflapje
• en twee snoepjes voor tijdens het haken 😉

Het patroon

Het is belangrijk dat je het patroon boekje van begin tot eind goed leest en een proef lapje haakt, ook wanneer je al een ervaren haker bent. Er staat duidelijk omschreven wat de bedoeling is. In het patroon staat dat je er de tijd voor moet nemen en dat is inderdaad verstandig. Het zou zonde zijn dat je te haastig te werk gaat en je jouw werk weer moet uithalen.

Ik haak vaak ’s avonds en in het weekend. Na ongeveer een week had ik mijn gehaakte sloffen van Slubbers af. Ik had nog wat wol over, daarom heb ik als detail een gedraaid touw gemaakt die ik om de omslag heb geknoopt.

gehaakte sloffen slubbers
Bol.com Algemeen
gehaakte sloffen slubbers

Heb ik jou ook enthousiast weten te maken? Bestel je eigen Slubbers hier.

Veel haakplezier!