Naast courgette hadden we ook een aantal pompoen planten in onze moestuin staan afgelopen zomer. Met deze groente heb ik nog niet zo vaak gekookt, dus het was even zoeken naar een recept. Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om er een geroosterde pompoen curry van te maken.

Het was een wilde boel op het stukje moestuin waar de pompoenen en courgettes stonden.

Nadat het de eerste keer in de smaak viel heb ik direct de rest van de pompoenen gebruikt om wat meer porties tegelijk te maken. Nu kunnen we het hele najaar genieten van heerlijke pompoen curry.

Je kunt het eten met brood of rijst, of van allebei een beetje. Een fris yoghurt sausje erbij, lekker in een schaaltje en smullen maar!


Veel kookplezier!

Geroosterde tomaat-paprika soep

KokenGeroosterde tomaat-paprika soep

Ingrediƫnten voor de geroosterde pompoen curry
  • 450 gram pompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 2 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram rode linzen
  • 300 ml water
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 500 gram tomaten passata
  • 1 eetlepel garam masala kruiden
  • 1 theelepel kurkuma
  • evt. 2 kipfilets
De bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de pompoen in blokken van 3 cm en snijd de knoflook fijn. Doe dit samen met de kaneel, paprikapoeder en zonnebloemolie in een schaal en meng dit met elkaar. Verdeel het over een bakplaat en rooster de pompoen 20-30 minuten.
  • Ondertussen snijd je de ui, gember en knoflook fijn en laat je de rode linzen alvast wellen in een schaal met water.
  • Wil je een vegetarische curry maken? Dan hoef je geen kipfilet te braden. Wil je dit wel dan is het verstandig ondertussen de kipfilet te braden met een beetje peper en zout.
  • Vlak voordat de pompoen klaar is begin je met het aanfruiten van de ui en gember.
  • Wanneer dit klaar is doe je de pompoen en de afgegoten linzen erbij. Roer het door elkaar.
  • Voeg ook de tomatenblokjes, passata, garam masala en kurkuma toe en laat het pruttelen totdat de linzen gaar zijn.

Het is erg lekker om naan of rijst bij deze geroosterde pompoen curry te eten. Je zou eventueel nog een fris sausje op yoghurt basis erbij kunnen maken.

Eet smakelijk!

Geroosterde tomaat-paprika soep
Bewaartip

Je kunt de geroosterde pompoen curry direct serveren, maar je kunt de curry ook bewaren in de koelkast of in de diepvries. Laat de curry eerst afkoelen, voordat je het in de koelkast of diepvries zet.

De curry die ik in de diepvries heb gedaan heb ik gemaakt zonder kip. De kip kan ik, als ik dat wil, altijd nog van te voren bakken.

KokenGeroosterde tomaat-paprika soep

Nog meer recepten

Kun je net als ik niet genoeg krijgen van bakken en koken? Kijk dan hier voor nog meer recepten.