In deze blog kun je lezen hoe ik mijn geroosterde tomaat/paprika soep maak en hoe jij deze thuis ook kunt maken.

Je bent toch zo gek op soep, waar blijven die recepten dan?

Voor iemand die gek is op soep heb ik nog maar weinig soep recepten met jullie gedeeld. Met deze tomaat paprika soep komt daar verandering in. Deze soep is makkelijk om te maken en vol van smaak.

Snijden, in de oven en blenderen maar! Echt zo simpel kan het zijn.


Veel kookplezier!

Geroosterde tomaat-paprika soep

KokenGeroosterde tomaat-paprika soep

Geroosterde tomaat-paprika soep
Ingrediƫnten voor de tomaat/paprika soep
  • 500 gram tomaten
  • 2 paprika’s (kleur naar keuze, rood is het meest zoet)
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper (of minder naar smaak)
  • 1 a 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel (bruine) suiker
  • een scheut olijfolie
  • 1 liter tomatensap
  • 2 groenten bouillonblokjes
  • kruiden naar wens (oregano, basilicum, rozemarijn of tijm)
De bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de tomaten, paprika, ui, knoflook en rode peper in wat grotere blokken en doe dit in een ovenschaal. Doe de suiker, olijfolie en de kruiden erbij en roer het door elkaar.
  • Rooster de groenten 45 min. in de oven.
  • Laat de groenten afkoelen.
  • Heb je een blender? Doe blender de groenten dan eerst, voordat je ze in de pan doet.
  • Heb je een staafmixer? Doe de groenten dan in de pan samen met de tomatensap en pureer het.
  • Vind je de soep nog te dik of wil je wat meer volume? Voeg dan water toe. Onthoud wel des te meer water je er in doet des te minder smaak er overblijft. Per halve liter water mag je er een extra bouillon blokje bij doen.
  • Voeg de 2 bouillonblokjes toe en laat de soep even koken en je bent klaar om de soep op te dienen.

Bij het serveren is het is heerlijk om een beetje room toe te voegen of wat vers gesneden bieslook of peterselie.

Eet smakelijk!

Geroosterde tomaat-paprika soep
Geroosterde tomaat-paprika soep
Bewaartip

Je kunt de soep direct serveren, maar je kunt de soep ook bewaren in de koelkast of in de diepvries. Laat de soep eerst afkoelen, voordat je het in de koelkast of diepvries zet. Sluit de pan nooit helemaal af wanneer de soep afkoelt, als je dat wel doet kan je soep zuur worden. Laat bijvoorbeeld de soeplepel in de pan staan en doe dan de deksel er half op.

KokenGeroosterde tomaat-paprika soep

Nog meer recepten

Kun je net als ik niet genoeg krijgen van bakken en koken? Kijk dan hier voor nog meer recepten.