
Deze heerlijke karamel notentaart is één van de taarten die ik heb gemaakt voor mijn verjaardag.
Als je fan bent van karamel en noten dan is deze taart ideaal voor jou. Deze karamel notentaart is niet moeilijk om te maken en om je vingers bij af te likken. Ik zal jullie vertellen hoe je deze taart kunt maken.

De ingrediënten
De bodem:
• 225 gram bloem
• 80 gram witte basterd suiker
• 160 gram ongezouten roomboter
• half ei, losgeklopt
• snufje zout
Vulling:
• 200 gram gemengde ongezouten notenmix (amandelen, peccannoten, walnoten, varieer er op los)
• 200 gram fijne kristalsuiker
• 50 ml water
• 150 ml slagroom
• 20 gram ongezouten roomboter
• snufje zout
Materialen:
• taartvorm van 24 cm, met een losse bodem
• 2 pannen
• deegroller
Veel bakplezier!


De bereiding
- Verwarm de oven voor op 150 graden;
- Leg alle noten op een met bakpapier bekleedde bakplaat en rooster ze voor 10-15 minuten;
- Verwarm daarna de oven voor op 170 graden;
- Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed dit tot een bol. Zet het beslag minimaal 15 minuten in de koelkast;
- Vet de taartvorm in en verdeel het deeg over de vorm. Het (glutenvrije) beslag kan wat plakkerig zijn. Is het deeg niet goed te rollen met de deegroller, verdeel het beslag dan met je vingers. Prik met een vork gaatjes in het beslag;
- Bak de taart in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar;
- Laat de taart afkoelen;
- Maak de karamel:
- Verwarm de slagroom in een steelpan, maar laat de slagroom niet koken;
- Meng de suiker en het water in een andere (hoge) pan en verwarm dit op een matig vuurtje. Wacht tot het mengsel goudkleurig kleurt. Je kan zo nu en dan de hard geworden suiker aan de zijkanten van de pan weghalen met een lepel.
- Voeg al roerend de warme slagroom, de boter en zout toe en zet het vuur uit;
- Meng als laatste de geroosterde noten door de karamel heen en verdeel ze over de taartbodem;
- Zet de taart minimaal een uur in de koelkast.
Eet smakelijk!


Nog meer recepten
Kun je net als ik niet genoeg krijgen van bakken en koken? Kijk dan hier voor nog meer recepten.

