Een paar weken geleden kreeg ik een berichtje met de vraag of ik een knuffel wilde haken in de vorm van een kievit. Ik werd meteen enthousiast. Dit zou dan mijn eerste opdracht worden om een knuffel op maat te haken.

Op internet kon ik geen patroon vinden van een gehaakte knuffel in de vorm van een kievit. Wel andere vogels, maar niet iets wat ik voor ogen had. Dit werd dus niet alleen mijn eerste op maat gehaakte knuffel, maar óók mijn eerste eigen patroon. Super spannend!

Ik heb op internet naar wat afbeeldingen van de kievit gezocht. Aan de hand van wat kenmerken, zoals de kleuren en de kuif, heb ik een schets gemaakt. De klanten waren blij met het ontwerp, het haken kon beginnen.

gehaakte knuffel kievit

Hieronder kun je het eindresultaat zien van de gehaakte knuffel kievit. In het hoofd zit een rammelkraal en in de vleugels zit knisperfolie. Ik heb de vleugels iets aangepast ten opzichte van de schets, omdat de kievit meerdere kleuren in zijn vleugels heeft. Ik heb dit nagemaakt doormiddel van borduren op de vleugels.

gehaakte knuffel kievit
Bol.com Algemeen