
Nog zo’n heerlijk vegetarisch recept, dit keer een rode linzen dahl. Nadat ik dit gerecht 1 keer heb gemaakt ben ik verkocht. Het is kruidig, zoet en een beetje pittig. Je hele keuken ruikt heerlijk naar alle kruiden en specerijen die erin gaan.
Je kunt het ook nog eens goed combineren. Ik heb het de eerste keer als diner gegeten met wat rijst en naan (brood). Wat ik over had heb ik verdeel. Een bakje voor 2 personen om in te vriezen en een bakje voor de volgende dag als lunch.
Ingrediënten
• 300 gram gedroogde rode linzen
• 200 gram wortels (gesneden in kleine blokjes)
• 1 rode paprika
• 1 grote ui
• 4 teentjes knoflook
• 1 eetlepel verse gember (fijngesneden)
• 720 ml groentenbouillon
• 200 ml kokosmelk
• 1 eetlepel honing
Kruiden:
• 1,5 theelepel gemalen komijn
• 1 eetlepel curry poeder
• 1 theelepel kurkuma
• 1/3 theelepel rode peper vlokken
• zout en peper naar smaak
Veel kookplezier!


De bereiding
Spoel de linzen schoon totdat het water helder is. Snijdt de ui, knoflook, gember, paprika en wortel fijn.
Verwarm olie in een grote wok of hapjespan. Bak de ui voor 3-4 minuten totdat deze glazig wordt. Voeg daarna de knoflook, gember, wortel en paprika toe. Roer het door elkaar.
Voeg de kruiden, honing, linzen en de groentebouillon toe. Breng dit aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken.
Als laatst voeg je de kokosmelk toe en laat je het doorkoken totdat het voor jou de juiste dikte heeft.
Breng op smaak met peper en zout. Je rode linzen dahl is klaar om te serveren.
Eet smakelijk!


Nog meer recepten
Kun je net als ik niet genoeg krijgen van bakken en koken? Kijk dan hier voor nog meer recepten.

