In deze blog kun je lezen hoe ik deze vegan rode linzensoep heb gemaakt en hoe jij deze thuis kunt maken.

Waarom (vegan rode linzen) soep?

Ik ben gek op soep eten, echt, ik eet bijna elke dag soep. Eerder at ik tijdens mijn lunch een cup a soup, maar nadat ik erachter kwam wat daar allemaal in zit of beter gezegd wat er allemaal niet in zit, ben ik daarmee gestopt. Tegenwoordig maak ik mijn soep zelf, dit is veel voedzamer. Je kunt er veel groenten in kwijt en je hebt het vaak niet eens door.

Ik maak mijn soep vaak in het weekend of ’s avonds, dit verdeel ik dan in kleine bakjes en vries het in. Wanneer ik ’s ochtends naar mijn werk ga haal ik een soep naar keuze uit de diepvries en rond lunch tijd kan ik deze dan kort verwarmen in de magnetron.

Op die manier heb je dus elke dag een verse soep bij je lunch!

Ik zal jullie vertellen hoe ik deze rode linzen soep gemaakt heb.

Veel kookplezier!

Vegan rode linzensoep

KokenKoken

Vegan rode linzensoep
Ingrediƫnten voor de rode linzen soep
 • 250 gram rode linzen
 • 200 ml kokosmelk
 • 4 teentjes knoflook
 • 1 rode peper
 • 1 grote witte uit
 • 400 gram tomatenblokjes
 • 1 blikje tomatenpurree
 • 1 liter groentebouillon
 • 3 eetlepels komijnpoeder
 • 4 eetlepels paprika poeder
 • 1 eetlepels Engelse kerriepoeder
 • een scheutje gembersiroop (optioneel)
 • 15 gram (PB) boter
 • 1 eetlepel olijfolie
 • verse peterselie (optioneel)
De bereiding
 • Verhit de olijfolie en boter in een soeppan op middellaag vuur en fruit de ui ongeveer 10 minuten, tot deze zacht en glazig is.
 • Voeg de knoflook, rode peper, komijn-, paprika-, en Engelse kerriepoeder toe en roer een paar minuten door.
 • Spoel ondertussen de rode linzen schoon en laat ze uitlekken in een vergiet. Voeg deze na het uitlekken toe samen met de tomatenpuree.
 • Roer dit weer een paar minuten door, waarna je de tomatenblokjes en de groentenbouillon toevoegt. 
 • Dit laat je dan even een half uurtje staan op laag vuur, wanneer dat klaar is zet je het vuur uit en laat je de soep wat afkoelen.
 • Als de soep is afgekoelt kun je de soep gaan pureren en voeg je de kokosmelk toe. Je brengt de soep op smaak met wat peper, zout en eventueel met wat verse peterselie.

Eet smakelijk!

Vegan rode linzensoep
Bewaartip

Je kunt de soep direct serveren, maar je kunt de soep ook bewaren in de koelkast of in de diepvries. Laat de soep eerst afkoelen, voordat je het in de koelkast of diepvries zet. Sluit de pan nooit helemaal af wanneer de soep afkoelt, als je dat wel doet kan je soep zuur worden. Laat bijvoorbeeld de soeplepel in de pan staan en doe dan de deksel er half op.

KokenKoken

Nog meer recepten

Kun je net als ik niet genoeg krijgen van bakken en koken? Kijk dan hier voor nog meer recepten.