De basis voor mijn gehaakte baby schoenen en sloffen heb ik uit het boek ‘Leuke babybooties haken’ van Vita Apala.

Het boek

Het boek ‘Leuke babybooties haken’ sprak mij erg aan, omdat er veel verschillende patronen in staan. Er staan patronen in van schoenen, laarzen en sandalen. Het maakt dus niet uit welk seizoen het is, met dit boek haak je passende schoenen bij elke outfit.

Voorin het boek staat duidelijk uitgelegd hoe je de patronen kunt gebruiken. Bij elk patroon staat de maat, het garen, de stekenverhouding en de verschillende steken en technieken die gebruikt worden.

Achterin het boek staat de basisinformatie, technieken, patronen en de leveranciers. Deze informatie is erg overzichtelijk, dit maakt het haken van de patronen nog fijner.

Bij bijna alle schoenen uit dit boek begin je met een zool. Er bestaan 2 soorten zolen in dit boek. Wanneer je begint aan een paar schoenen, sandalen of laarzen staat er altijd vermeld welke soort zool je nodig hebt.

Hoe haak ik mijn baby schoenen en sloffen?

Het garen waar ik mijn baby schoenen en sloffen mee haak is van katoen.
Het katoen wat ik gebruik is van Annell Coton 8, je kunt in mijn blog hierover zien welke kleuren er allemaal zijn.

Tijdens het haken van de gehaakte baby schoenen kwam ik erachter dat de maten niet altijd kloppen met de leeftijd die erachter vermeld wordt. Elke baby is verschillend, dus ook hun voeten. Om zeker te weten dat de schoenen passen, kun je het beste de zool van de voeten opmeten en hier 1 cm bij doen. Dan zit je altijd goed en zijn je schoenen ook niet snel te klein.

Hoe lang was ik ermee bezig?

Om één paar baby schoenen te haken ben ik ongeveer 3-4 uur bezig.
Je kunt dus al snel een aantal schoenen maken voor je baby. Het haken van de schoenen werkte bij mij erg verslavend. Laat mij weten hoe het bij jou gaat, haak jij straks ook voor elke outfit van je baby een ander paar?

Het boek kopen

Je kunt het boek kopen bij bol.com of lenen bij jouw bibliotheek.

Veel haakplezier!

Bekijk deze blog over mijn gehaakte knuffel vos.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen