Vorig jaar had ik het geluk dat ik mijn verjaardag nog in ‘gewone’ vorm kon vieren. Vrienden en familie allemaal tegelijkertijd in het buitenverblijf bij mijn ouders. Dit is nu bijna niet meer voor te stellen door alle maatregelen.

Verjaardagen staan bij mij in het teken van taart en lekkere hapjes. Normaal gesproken zit ik daar al flink wat weken voor mijn verjaardag over te fantaseren.

Vragen die ik mijzelf dan stel zijn; Ga ik dit jaar voor veilige keuze of ga ik eens wat anders proberen? Dit geldt voor de taarten, maar ook voor de hapjes. Ik zoek op Pinterest de leukste en mooiste afbeeldingen en recepten.

Dit fantaseren was dit jaar niet anders. De grote vraag was alleen wel voor wie ga ik al dat lekkers maken? Die ene persoon die op bezoek mag komen gaat natuurlijk niet alle taart en hapjes opeten die ik normaal gesproken maak. Er moest een plan komen, zodat ik wel taart kan bakken, eten en ik mijzelf een beetje jarig voel.

Mijn verjaardagsplan in Corona tijd

Het plan voor mijn verjaardag was snel gemaakt. Ik ga verschillende soorten taart bakken en deze op mijn verjaardag rondbrengen bij mijn vriendinnen. Later op de dag gaan we dan videobellen en gezamenlijk taart eten.

Je kon kiezen tussen 4 soorten taart. Karamel notentaart, slagroomtaart, toblerone mascarponetaart en worteltaart met roomkaas vulling.

Het bleek erg lastig te zijn om te kiezen tussen deze 4 taarten, daarom heb ik besloten er een proeverij van te maken.

jarig zijn in corona tijd
Hoera 28 jaar!

Het is 14 februari 2021 en ik wordt wakker gemaakt door mijn vriend voor een heerlijk ontbijtje. Het vriest nog steeds buiten en mensen zijn volop aan het schaatsen op de meren.

jarig zijn in corona tijd

Na het ontbijt hebben we de auto omgetoverd tot feesttaartbezorgauto en de taarten ingeladen. Klaar om op pad te gaan, ik ben benieuwd wie er allemaal thuis zal zijn. Het is tenslotte de laatste dag dat er geschaatst kan worden op de meren.

Het was erg gezellig en leuk om iedereen even gezien te hebben en er werd enthousiast gereageerd op de taarten in de auto. Ik kreeg onderweg zelfs cadeautjes! Nadat ik bij iedereen langs was geweest was het tijd om de taart gezamenlijk op te eten via videobellen.

Na het videobellen heb ik zelf ook nog even de schaatsen aangetrokken om op de Belterwiede te schaatsen. Het was super mooi, want de zon ging inmiddels alweer onder.

jarig zijn in corona tijd

Na het schaatsen heerlijk samen snert gegeten op de bank. Ondanks Corona was dit een van de leukste verjaardagen die ik heb mogen vieren.

jarig zijn in corona tijd

Ik hoop dat ik jullie op een positieve manier heb weten te inspireren om niet in beperkingen maar in mogelijkheden te denken omtrent alle Corona maatregelen en je verjaardag.

Liefs,

jarig zijn in corona tijd
Bol.com Algemeen